Miehillä voi olla aluksi naisten kanssa haastavaa, varsinkin jos ei ole ennestään deittailukokemusta. Myös avioliiton jälkeen paluu sinkkumarkkinoille voi olla hämmentävää. Mies on aiemmin tottunut toimimaan ns. ajattelematta, koska toinen osapuoli on tuntenut ja tietänyt hänen toimintatapansa. Speed datingin jälkeen olen usein keskustellut naisten ja miesten kanssa deittailun alkumetreistä. Tässä kuusi kohtaa, mihin jutun ei tarvitse kosahtaa!

Kuinka naiset kokevat miehen käytöksen:

1.Jos mies soittaa tai tekstaa liian usein, hän on rasittava tai epätoivoinen. Jos hän ei pidä yhteyttä tarpeeksi aktiivisesti, niin hän ei ole kiinnostunut.”

man3MIES: Yksi soitto tai viesti riittää vastaukseksi. Ei siis useita peräkkäin. Toinen osapuoli kyllä vastaa heti kun mahdollista, mikäli hän on kiinnostunut. Mikäli nainen haluaa esittää vaikeasti tavoiteltavaa, älä siltikään laita esim. useita viestejä peräkkäin.

2.Jos mies on heti suutelemassa, niin hän on liian päällekäyvä. Jos hän toisaalta ei yritä suudella, niin hän saa nopeasti homo-epäilyt tai saa naisen ihmettelemään, että missä on vika?”

MIES: Jos olette tarpeeksi lähekkäin ja nainen vaikuttaa viipyilevältä ja odottavalta, niin hän odottaa sitä että teet suutelussa aloitteen.

3. ”Jos mies on kanssasi kaikesta samaa mieltä, hän on nössö myötäilijä ja jos hän eri mieltä, niin hänen ymmärryksessään täytyy olla vikaa.”

MIES: Älä keskeytä naista vaan kuuntele. Mikäli olet hänen kanssaan samaa mieltä, niin tuo keskusteluun silti uusia näkökulmia. Mikäli olet hänen kanssaan eri mieltä, niin kunnioita näkemystä, mutta kerro kohteliaasti mihin kokemukseen mielipiteesi perustuu.

 4. ”Jos mies on koko ajan puhelimensa kimpussa, niin hän on epäkohtelias. Jos toisaalta hänen puhelin ei hälytä lainkaan, voi kyse olla yleisestä epäsuosiosta.”

MIES: Kysy naiselta, että haittaako jos vastaat tärkeään puheluun/viestiin. Pidä puhelin esim. tärinällä. Hieno ja huomioiva ele naiselle on, että jätät vastaamatta ja sanot että onhan tässä nyt parempaakin tekemistä kun vastailla puhelimeen.

5. Jos mies on mustasukkainen, niin hänet leimataan helposti sekopääksi. Jos hän ei ole mustasukkainen, niin hän ei välitä.”

MIES: Älä utele existä tai kysele naisen menoja liian tarkkaan. Mikäli esim. existä tulee puhetta, niin voit ystävällisesti kysyä haluaako hän keskustella aiheesta. Mustasukkaisuus on merkki epävarmuudesta ja huonosta itsetunnosta. Epävarma mies ei ole seksikäs. Mikäli olet ilman syytä mustasukkainen, niin se voi ärsyttää naista niin paljon, että pian mustasukkaisuudelle onkin jo aihetta. Mikäli jokin asia oikeasti vaivaa sinua, niin tuo asia esille ja keskustele aiheesta.

6. ”Jos hän yrittää päästä sänkyyn kanssasi, niin hän on häntäheikki. Jos hän ei yritä päästä sänkyyn kanssasi, niin se on outoa.”

MIES: Mikäli tunnelma ajautuu luontevasti intiimimmälle tasolle, niin anna palaa. Mikäli tämä tapahtuu suhteen alkumetreillä, niin varmista vielä naiselta sopivalla lauseella tilanne siten, ettet kuitenkaan saa sitä kuulostamaan syyllistävältä/likaiselta.

 

Anna/Deittisirkus