Olen ihastunut varmasti tuhansia kertoja. Lapsena katselin New Kids on the Blockin julistetta seinälläni ja suunnittelin häitä Joen kanssa. Alakoulussa ihailin ensin viereisen pulpetin puheliasta poikaa ja myöhemmin rakastuin isohampaiseen miehenalkuun, jolta sain ensi suudelmani – hampaamme kolisivat yhteen, enkä rakastanut häntä enää. Lukiossa minulla oli kiltti poikaystävä, joka vei neitsyyteni. Mielestäni hänellä on edelleen maailman karismaattisin ääni. Hänen jälkeensä seurustelin mukavan tyypin kanssa, hänen neitsyytensä minä vein. Siihen loppuivat neitsyet. Elämä on kulkenut eteenpäin: ihastuksesta toiseen, välillä jopa rakkauteen saakka. Monia lupauksia on annettu ja osa niistä rikottu. Jotkut asiat kaduttavat, toiset kasvattavat. Takana on niin paljon kokemuksia niin hyvässä kuin pahassakin, mutta minä haluan uskoa ihmisiin, sekä miehiin että naisiin. Ja haluan ihastua ja rakastua jatkossakin.

KuvaEkaMiksi sanoin, että haluan uskoa ihmisiin? Koska ympärilläni on paljon sinkkuja ja niitä, jotka käyttäytyvät kuin sinkut. Monet saavat turpaansa ja laulavat sen jälkeen kuorossa, kuinka ovat menettäneet uskonsa vastakkaiseen sukupuoleen. Luottamusta ei ole, eikä enää uskalleta heittäytyä uuden ihastuksen vietäväksi. Ymmärrän sen: kun makaat kehässä pahasti lyötynä, et seuraavalla kerralla uskalla otella yhtä antaumuksella. Suojaat sydäntäsi uusilta iskuilta, vaikka tämä suojaus saattaisi itsessään johtaa uuteen häviöön.

Minäkin olen kokenut vastaavia fiiliksiä. Mietin, että kun yksi mies vei minua kuin litran mittaa, minä voin viedä muita miehiä. Ajattelin, että voisin kylmettää sieluni ja purkaa pahan oloni muihin. Mutta ei se niin mene – tajusin sen ajoissa, että kukaan toinen ei ole vastuussa entisen poikaystäväni tekemisistä. On surullista, että kärsimme aika-ajoin sydänsuruista, mutta se, että olemme kerran saaneet kuonoomme, ei tarkoita, että voisimme laittaa vahingon kiertämään.

 

Sydänsurut eivät ole aina samanlaisia, ne eivät johdu samasta syystä ja välillä niihin ei edes ole järkevää selitystä. Toisinaan kukaan ei ole loukannut meitä ja joskus joku on tietoisesti toiminut sääntöjen vastaisesti. Oli syy mikä tahansa, maahan ei voi jäädä makaamaan. Voit joko kerätä luusi ja ravistella pahimmat pölyt olkapäiltäsi, olla hetken onnellinen yksin, mutta suosittelen lämpimästi, että avaat sydämesi uusille kohtaamisille. En voi taata, ettet saisi enää turpaasi, mutta taistelu on sen arvoista. Sen sijaan voin luvata, että olet tyytyväinen itseesi, jos et – ainakaan tietoisesti – lyö ketään toista kanveesiin. Avoimuus ja rehellisyys ovat avainsanoja deittirintamalla.

 

Mistä sitten pitäisi olla avoin? Eihän sitä välttämättä kannata ekoilla treffeillä kosia ja kertoa, että haluat viisi lasta ja farmariauton. Mutta nyt eletään vuotta 2014, meillä on jokaisella oikeus toiveisiimme ja tunteisiimme: yksi hakee parisuhdetta, toinen pelkkää seksiä, kolmas haluaa tavata mukavaa seuraa… mitä sinä haet?

Minunkin kuvani vilistelevät armottoman raadin silmien edessä Tinderissä ja parilla netin deittisaitilla.

www.firstdate.fi

 

Rakkautta ja rehellisyyttä,

Vilma

 

P.s. Olen nytkin ihastunut. Ainakin kahteen tyyppiin. Katsotaan mitä näistä seuraa.
www.kumiukko.fi
Kumiukolta kondomit edullisesti! Aina ilmainen
ja huomaamaton toimitus!

 Vilma on kolmikymppinen elämäntapaihastuja, yhden lapsen äiti, kokopäivätyöläinen ja iloinen sinkku, joka on sitä mieltä, että Suomi tarvitsee vilkkaampaa deittikulttuuria. Linnunradan käsikirja sinkuille –blogissa seikkailee Vilman lisäksi Ilona, Vilman aurinkoinen sinkkusisko sekä muita heidän eläväisiä ystäviään.
 
vilma