Vanhempi nainen – Nuorempi mies
Nuorempi nainen – Vanhempi mies

Kysyttäessä julkisesti minkä ikäisen seurustelukumppanin kukin haluaa, niin yleisin vastaus on ettei iällä ole merkitystä –  kunhan synkkaa. Olen pohtinut viikon verran, että kumpi on kantani. Onko iällä merkitystä vai ei. Minulla ei ole selkeää mielipidettä tähän.

VASTAUS ON: ON JA EI OLE. – Olen siis varsinainen rakkauspolitiikko.

Eri ikäisten aikuisten ihmisten pariutuminen on tavanomaista. Tavanomaisempana asetelmana on pidetty aiemmin sitä, että mies on vanhempi.
Näin ei kuitenkaan asiat ole enää ainakaan Suomessa. Nykyisin kuulen useammin ja useammin, että naiset haluavat mielummin itseään nuorempaa kuin vanhempaa miesseuraa. Tämä selittyy yleisimmin naisten kertomusten mukaan sillä, että nelkyt- ja viiskytrisat olevat miehet jämähtävät helposti kotisohville. Energinen ja aikuinen nainen kaipaisi seuraa kulttuurin, liikunnan ja muiden aktiviteettien pariin.

Ikä ei tuo aina kuitenkaan kokemusta tai osaamista. Ei parisuhteessa, ei työssä, ei järjen käytössä. Kyse on aina yksilöistä. Ikä tuo siis oletuksena vain uskottavuutta.
Asia ei siis missään nimessä ole yksiselitteistä.

– Ikä ei varsinaisesti voi olla rakastumisen peruste.

On myös naisia ja miehiä, jotka ovat kiinnostuneita vain niistä henkilöistä, joilla ei ole ennestään lapsia. Sekin on mielestäni aika mielenkiintoista.

– Lapsettomuus ei voi olla rakastumisen peruste.

Puolisollani täytyy olla akateeminen koulutus.

– Koulutus ei voi olla rakastumisen peruste. Koulutus, älykkyys ja omilla aivoilla ajatteleminen eivät ole sama asia.

Puolisoni täytyy olla vähintään 180 cm pitkä.

– Pituus ei voi olla rakastumisen peruste.

MIKÄ VOI OLLA RAKASTUMISEN PERUSTE?

VASTAUS: Täysin selittämätön asia.

Siihen kuuluvat kuitenkin toisen terve ihailu, halu ja onnen tunne. Nämä asiat muodostuvat ihmisille eri asioista. Oleellisin asia oman parisuhteeni alkamiselle oli ehdottomasti ajoitus. Kummallakin oli tapaamishetkenä kulunut noin vuosi pidemmästä parisuhteesta. Mikäli olisimme tavanneet yhtään aikaisemmin, niin en usko että olisimme tapailleet kahta viikkoa kauempaa.

Rakkaus ja parisuhteen syntyminen on täyttä arpapeliä.
Tämän takia noppaa kannattaa heittää aina kuin mahdollista, sillä vain todennäköisyyttä hyvään sattumaan voi lisätä itse. Lainaten 23 vuotista tohtoriksi väitellyttä Minna Laatikaista: ”Jokainen luo oman tuurinsa. Jos tuurin todennäköisyys on vaikka 10 prosenttia, niin tekemällä kymmentä asiaa ainakin yksi todennäköisesti onnistuu. Jos teet vain yhtä asiaa, on vaikeampi onnistua.

Joskus mietin, että haluaako mieheni tulevaisuudessa nuoremman puolison. Iloisen ja huolettoman tyttösen, vanhenevan ja ”vakavamman” vaimon tilalle. Toisaalta ajattelen samaan hengenvetoon, että ottaisin itselleni siinä tapauksessa vanhemman miehen ja tämä asia jotenkin huvittaa minua. Miksi ylipäätäni edes ajattelen tälläistä, jos iällä ei muka ole merkitystä?

Meitä kumpaakin ärsyttää todella moni asia kummassakin osapuolessa ja jonain päivinä varmasti ihan kaikki asiat. Oleellisinta on  muistaa mihin ihmisessä ihastui. Uskon, että ärsytys pitää kuitenkin tietynlaisen kipinän yllä suhteessamme. Ikä ei omasta mielestäni ole merkittävin ominaisuus, mutta se että kommunikoi samaa kieltä on erittäin olennaista. Kerran tapailin yhtä ikäistäni kaveria ja siinä vaiheessa, kun tämä ei ymmärtänyt mitä sana ”paltsu” tarkoittaa, niin ajattelin ettei tästä todellakaan voi tulla mitään. Muutenkin seurustelin hänen kanssaan ns. aikani kuluksi, miten kamalalta se nyt kuulostaakin. – HYI MINÄ!

Itse näkisin, että jos puolisoni olisi merkittävästi nuorempi, niin tuntisin itseni välillä nuoreksi ja välillä vanhaksi. Mutta niin tunnen nytkin. Mikäli puolisoni olisi merkittävästi vanhempi, tuntisin itseni välillä vanhaksi ja välillä nuoreksi. Mutta niin tunnen nytkin. Oleellisinta onkin peilata itseään vain itsensä välityksellä ja olla sitä mitä on.

Olkaa rohkeita, lähtekää mukaan tapahtumiin ja luokaa oma onnenne lisäämällä tuurin todennäköisyyttä.

Anna/Deittisirkus