Tuttavani Fb-päivitys menneeltä viikolta.

”Sitä täs mietin, kun on aika tavanomaista, että exät ottaa vuosien päästä yhteyttä vanhoihin tyttöystäviinsä. Sanoma on sama ”olit elämäni rakkaus”, ”olit oikeassa, tein elämäni virheen”… Että onko ne oikeesti tota mieltä, puhdistaako ne omaatuntoaan, kuinka monelle exälle ne sanoo saman läpän ja mihin ne oikein tähtää tällä toiminnallaan? En oikeasti tajua ja haluaisin tajuta…”

Aika tosiaan kaunistaa muistot. Ensirakkaudet sisältävät paljon ns. aitoa rakkauden tunnetta, jota ihmismieli kaipaa huumeen lailla. Sydämeen jää ikuinen muisto, mutta annetaan sen säilyä kauniina muistona. Kun myöhemmässä parisuhteessa saattaa jokin tökkiä, niin aletaan haaveilla niistä menneistä hyvistä ajoista. Sosiaalinen media todennäköisesti madaltaa myös kynnystä  yhteydenottoihin suhteessa exiin.  Älä siis yritä mennä aikakoneella takaisin, onhan Sanillakin jo uudet sävelet ja yksi avioero takana.

FAKTA: Täydellinen parisuhde on utopiaa. Pitkään sinkkuna olleelle tai itseasiassa kenelle vaan voi olla vaikea asettautua asetelmaan ensihuuman jälkeen, kun monia asioita tehdään ja päätetään yhdessä.

Kolmella S:llä pääsee jo pitkälle:couple-309494_640

  1. Säilytä oma elämä
  2. Suvaitse toisen erilaisuutta
  3. Seksi (fyysinen läheisyys lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja toimii myös rentoutumisen muotona)

 

Vuosien kokemus niin elämän kuin parisuhteiden saralla saa jotkut tajuamaan, ettei se vaihtamalla paremmaksi koskaan muuttunut. Silloin vaan on usein liian myöhäistä. Toki aina on poikkeuksia, jolloin palaamme taas asiaan ajoitus.

Mukavaa viikon alkua,

Deittikuningatar Anna