HELSINGIN KANSALLIMUSEOSSA -Match Made in Museum – Kalevala Edition

Kalevala -burleski tuo Kansallismuseon keskihalliin kuoriutumistaidetta inspiraationaan suomalainen mytologia, Gallen-Kallelan teokset, sekä maamme kansallisaarteet. Temaattiset tarinat ja esitykset on poimittu varta vasten tapahtumaa silmälläpitäen.

Deittisirkuksen suositut pikadeitit pyörähtävät käyntiin museon alakerrassa, Karhunpesässä. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Paljastamme tarkemman aikataulun lähempänä tapahtumaa.

Runoilija Vinski Valoksen lemmenrunotyöpajassa voit puolestaan päästää sisäisen loitsuniskijäsi valloilleen kalevalaisen lemmennostatuksen merkeissä. Runoja esitetään deittikansan innostukseksi niiden syntyessä, mutta lava on vapaa eli voit myös itse lausua kirjoittamasi runon.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Pääsymaksu 15 €, museokorttilaisilta 10 €, maksetaan ovella, ja se sisältää vapaalipun, jolla pääsee milloin vain tutustumaan museon näyttelyihin — kenties vaikka uuden heilan kera!

OULUN TAIDEMUSESO – OUKAN SINKKUILTA 

Oletko kiinnostunut kulttuurista, taiteesta ja historiasta? Etsitkö kaveria tai kumppania, jonka kanssa kierrellä museossa ja kulttuurikohteissa tai haluatko vain tutustua samanhenkisiin ihmisiin? Oulun taidemuseo muuttuu viileässä marraskuun illassa kaupungin sykkiväksi sydämeksi ja järjestää Sinkkuillan lauantaina 17.11.

Sinkkuillassa tarkoitus on tutustua sekä taiteeseen että taiteen parissa viihtyviin. Oulun taidemuseo tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uudenlaista tapahtumakonseptia, jossa löydetään sopivaa tekemistä sekä sinkuille että pariskunnille. Museoon voi tulla joko treffeille tai etsimään treffiseuraa!

Ohjelmassa on mukavaa yhdessä oloa ja hauskaa tekemistä! Museokaveri-treffeillä ja pikadeiteillä pääset tapaamaan uusia ihmisiä ja tutustumaan Luonnollisesti- ja Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyihin. Saatte myös nauttia lasin kuplivaa! Illassa kuullaan myös teemaopastusta, ja kirjailija Henriikka Rönkkösen luento sinkkuudesta.

Ei ennakkoilmoittautumista, ohjelma kuuluu normaalin pääsylipun hintaan. K-18.

Tervetuloa Oulun taidemuseoon tutustumaan ja ihastumaan!