Opiskelen työn ohessa Sihteerin ammattitutkintoa kahden vuoden oppisopimuksella. Deittiprinsessan päiväkirjan kirjoittaminen on myös opiskeluuni liittyvää lopputyötä. Tällä viikolla olin Porvoon Edupolin lähiopetuksessa, jossa harjoittelimme Exelin perusteita. nainen ja miesMinun kohdallani Liiketaloudenperustutkinnon opinnoista on kulunut vuosi, joten pieni muistutus Exelin saloihin oli paikallaan. Menen mielelläni koulutuspäiviin, sillä oppimisen ohella saan uusia tuttavuuksia ja väriä viikkoon. Käytän exeliä kuitenkin päivittäin, joten uudet kikat opettelen mielelläni. Voinkin seuraavan kerran laskea Deittisirkus originaalit Speed dating 7.11. ilmoittautujien keski-iän, sekä halutessani laittaa vaivattomasti ikäjärjestykseen. Lopulliset ryhmät muodostetaan kuitenkin vasta silloin, kun Speed date paikat ovat täynnä.

Tämän viikon facebook-päivityksistä mieleeni painui kysymys, ”Onko naisten paikka keittiössä, makkarissa vai töissä?” Kysymys oli myöskin yksi keskustelua herättäneimmistä. Mielestäni on todella alkukantaista ajatella, että naisen paikka olisi keittiössä, tai vastapäiväisesti mies hoitaisi miesten hommat. Nykypäivänähän naiset korjailevat autojakin itse. Siitä pidänkin Suomessa, että nainen ja mies ovat tasa-arvoiset. Vastauksia lukiessani ilahduin miesten kommenteista. Kaksi eniten vastattua asiaa oli, että nainen on siellä missä haluaa olla ja naisen paikka on sydämessä. Arvostan näitä vastauksia suuresti. Ymmärrän myös miksi tällainen paikoittelu on vuosia sitten tullut. Mies tuo leivän pöytään ja nainen hoitaa lapset. Silloin se on vaan toiminut niin ja se oli normaalia.

Mielestäni miehen paikka on tasavertaisesti rinnallani. Parisuhteessa on tärkeää, että kummatkin ”tossuttavat” toisiaan tasapuolisesti. Kotityötkin on hyvä tehdä yhdessä, eikä jakaa niitä siten mitä esim. naisen pitäisi tehdä.

Miehet ja Naiset!

Terkuin
Deittiprinsessa Jenni

kuvaNimi: Jenni
Asuu: Järvenpäässä
Ikä: 21 v
Sivilisääty: Seurustelee
Horoskooppi: Vesimies
Lempiruoka ja juoma: Pinaattikeitto ja maito
Parasta elämässä on: Ihmiset
Tylsintä elämässä on: Ankeus
Motto: Rakkaus ja viha kävelevät käsikädessä