tinder

Ihmettelin tuossa taannoin, kun joku kertoi opettavansa PUOLISOAAN Tinderin käyttämiseen ja ryhdyin ottamaan selvää kyseisestä treffisovelluksesta.

(Kuva: Kuvakaappaus erään  Fb-ystäväni seinältä)

Wikipedia: Tinder on paikkatietoja hyödyntävä sosiaalisen verkostoitumisen ja nettideittailun mobiilisovellus. Palvelun idea on, että se etsii ja yhdistää lähellä toisiaan liikkuvia, ennalta tuntemattomia ihmisiä toisilleen. Tinder näyttää jokaisen käyttäjän iän, etunimen, sukupuolen ja Facebook-profiilikuvan toisille käyttäjille. Palvelu näyttää myös Facebookin kautta löytyneet yhteiset ystävät ja kiinnostuksen kohteet. Käyttäjä voi itse valita, kuka häneen voi lopulta ottaa yhteyttä viestillä. Palvelun perustivat Sean Rad ja Justin Mateen syyskuussa 2012. Tinder on ladattavissa Androidille ja iOS:lle ja sen käyttö edellyttää Facebook-profiilia.

Homma toimii niin, että lataat sovelluksen puhelimeesi ja Tinder tekee haun sinua lähellä olevista vastakkaisen sukupuolen edustajista. Voit itse määrittää esim. kilometritarkkuuden (1-100) ja ikähaarukan (18-55+). Sen jälkeen saat puhelimeesi kuvia henkilöistä määrittelyjesi perusteella . Jokaisen henkilön kohdalla on ”sydän” tai ”ruksi”, tarkoittaen ”kyllä” tai ”ei”. Jos valitset ”kyllä” ja myös tämä henkilö sanoo kuvastasi ”kyllä”, niin teidän välillenne aukeaa keskusteluyhteys.
Hyvät ja huonot puolet lyhyesti:
Jos et uskalla kohdata ihmisiä livenä, niin voit viestitellä ihan rauhassa ja katsoa saatko vastakaikua. Voitte jatkaa keskustelua halutessanne pitkään, ennen kuin näette oikeassa mailmassa.

Tämän tyypisissä (nettideittipalveluissa) miehiä on yleensä paljon enemmän, joten ”kilpailu” voi olla sitä kautta kova. Kuva palveluissa on pääosassa ja yleensä kuva on kasvoista, joten on vaikea arvioida edes pääosassa olevaa ulkonälköä suhteessa todellisuuteen. Jotkut näyttävät esimerkiksi kuvissa huonommilta kuin livenä ja toisaalta toiset saattavat näyttää kuvissa paljon edustavimmalta kuin todellisuudeessa.

Uskon että Tinder vastaa parhaiten nykymaailman nettideittailun tarpeeseen, koska on nopea ja helppokäyttöinen.

On kuitenkin muistettava, että sovelluksella pitäisi pyrkiä ihan aitoihin kohtaamisiin ja jos tätä ennen ei ole ns. aiemmin ”harjoitellut” livetilanteita, voi virtuaalisesti rakennettu korttipakka sortua minuutin tapaamisen perusteella.

HUOM!
Tämän tyyppisessä palvelussa on myös paljon nopean ja helpon seksin perässä juoksijoita, joten se kannattaa myös huomioida lirkuttelun lomassa.
Lisäksi on ihmisiä (esim. ei vapaita), jotka käyttävät sovellusta pönkittämään itsetuntoaan.

 Olet hyvä Tinderissä, JOS:
– Näytät kuvissa hyvältä
– Olet sujuva kirjoittamaan nopeita viestejä tuntemattomien ihmisten kanssa
Tinder