On asia mikä tahansa, niin siihen pitää keskittyä. Silloin kun itse olin sinkku, niin hain päämäärätietoisesti toimivaa parisuhdetta. Päämäärän saavuttaminen ilman sitä tietoa ja ymmärrystä, mitä minulla nykyisin on vaati paljon erilaisten ihmisten tapailua. Jos suhde epäonnistuu nopeasti, tällöin voi yrittää pian uudelleen. En tarkoita tällä kertakäyttökulttuuria liittyen ihmissuhteisiin, vaan sitä että jos homma ei toimi suhteen alkuvaiheessa, niin harvoin suhteen tulevaisuus näyttää kovin ruusuiselta. Olen sitä mieltä, että jokaisen ihmisen pitää saada olla vähintään kerran elämässä jättävä ja jätettävä osapuoli. Kokemukset opettavat ja antavat perspektiiviä jatkossa omaan toimintaan.

Uskalla antaa itsesi

Yleinen ongelma on, ettei uskalleta heittäytyä suhteeseen. Taustalla voi olla traumoja edellisistä kumppaneista tai esimerkiksi lapsuudesta ja tämän annetaan vaikuttaa omaan tulevaisuuteen. Se on sääli. On uskallettava olla samaan aikaan riippuvainen toisesta ja silti oma itsenäinen yksilönsä. Ei ole heikkoutta myöntää, että tarvitset toisen ihmisen rinnallesi. Uskon myös, että mitä nuoremmalla iällä seurustelusuhteet aloittaa, niin sitä todennäköisemmin parisuhteen muodostuminen tapahtuu helpommin myöhemmässä vaiheessa.

En ole koskaan määrittänyt kumppanini ominaisuuksia liittyen ammattiin, pukeutumistyyliin tai harrastuksiin. Kun tapasin nykyisen puolisoni, niin luulin että hän on jopolla kulkeva polkupyöräpoppari ja myöhemmässä vaiheessa selvisi, että hän omisti jopa auton. Ensimmäiset viralliset treffimme sijoittuivat uusien musiikkitilojen esittelyn yhteyteen ja muistan aina, että nauroimme yhdessä hysteerisesti tiloja esittelevän henkilön jutuille. Tärkeintä on keskinäinen vuorovaikutussuhde.

Toimivaan vuorovaikutussuhteeseen ei ole olemassa yhtä oikeaa kaavaa, se voi olla erilaista eri ihmisten kanssa. Kaikkien kanssa toimivaa vuorovaikutussuhdetta ei ole, eikä sitä synny. Mutta ymmärtämällä erilaisuutta, voidaan silti kommunikoida asiapohjaisesti fixulla tavalla.

Kaikki pitävät itseään mukavina ja huumorintajuisina, mutta ulkopuolisin silmin käyttäytymistyyli ja tapa kommunikoida voidaan tulkita aivan muuna. Ihmiset voidaan karkeasti luokitella kuuteentoista eri persoonallisuustyyppiin ja joidenkin tyyppien välinen keskinäinen viestintä voi olla miltei mahdotonta.

Keskity siihen mitä olet tekemässä

Jos kirjoitat vuodessa sata työpaikkahakemusta, etkä pääse edes haastatteluun, niin tällöin olet hakenut vääriä paikkoja tai et ole tehnyt positiivisella tavalla erottuvaa työhakemusta. Voi myös olla, että et ole tehnyt asian eteen tarpeeksi töitä. Aikanaan kun en saanut itse kutsua erääseen työhaastatteluun, niin soitin perään ja kysyin rekrytoinnin tilannetta. Yllättäen minut päätettiinkin ottaa extrana haastatteluun ja lopulta sain kyseisen työpaikan. Sama pätee myös kumppanin löytämiseen. Lannistutko liian helposti ja muut aistivat sen? Kenties kolkuttelet aina vääriä ovia ymmärtämättä sitä itse. Deitti-ilmoituksesi ei puhuttele sinua kiinnostavia ja sinulle sopivia henkilöitä.

Palataan vielä otsikkoon, ettei koko juttu olisi pelkkää klikkihuoraamista. Seksin päämäärä on orgasmi, toki lämpö ja läheisyyskin ovat plussaa, mutta ne ovat ikään kuin matkan tekoa. Mikäli et saa seksissä aikaiseksi tavoiteltua kliimaksia, niin voisiko se johtua siitä, että et harrasta seksiä riittävän orgasmihakuisesti? Onko se vaan temmellystä ja ihmeen odottelua? Haetko oikeasti toimivaa parisuhdetta vai etsitkö mitä tahansa kumppania rinnallesi vailla ymmärrystä mitä olet hakemassa?

Deittikuningatar
Anna Uusiheimala

Deittikuningatardreamdate logodeittisirkus logo