Jokin aika sitten kirjoitin stressistäni ja kiireestäni. Olen sen kirjoituksen jälkeen, eli ainoastaan muutaman päivän, tehnyt tietoisia harjoitteita katkaista stressiltä niska, ennen kuin se selättää minut. Olen käynyt lenkillä, syönyt säännöllisesti ja antanut itselleni aikaa katsoa kaksi elokuvaa, vau! Yleensä koen huonoa omaatuntoa, jos väijyn telkkaria, vaikka minun pitäisi tehdä jotain hyödyllistä. En ole vielä täysin parantunut suorittamisestani, mutta elättelen välillä toiveita täydellisestä elämänmuutoksesta.

luck-152048_640

Mietin, mitä haluaisin tehdä, jos raha ei ratkaisisi. Jos voisin juuri nyt irtisanoutua ja aloittaa uuden elämän ilman, että tulotasoni putoaisi radikaalisti, minusta tulisi varmaankin puutarhuri. Perustaisin maaseudulle pienen puutarhapuodin, jossa kasvattaisin luomukukkasia ja myisin niitä herkullisten, mutta terveellisten raakaleivosten rinnalla kahvilassani, jonka seinillä olisi vaihtuvia taidenäyttelyitä ja kirjahylly täynnä inspiroivaa kirjallisuutta.

 

Nipistän työajastani aikaa blogin kirjoittamiseen, sillä haluan tietää, mitä te rakkaat sinkut tekisitte, jos voisitte valita minkä tahansa ammatin? Oletteko jo lempiammatissanne kirjanpitäjinä ja leipureina, vai olisitteko sittenkin mieluummin kukkakauppiaita ja liikennelentäjiä? Vaihtaisitko toimistotyösi raikkaaseen ulkoilmaduuniin, jos siitä saisi samaa liksaa vai siirtyisitkö ulkohommista vaikkapa kuntosaliohjaajaksi? Entä kenestä tulisi taiteilija?

 

Voisimmeko ja kannattaako unelmiamme seurata, vai pitäisikö meidän pitää jalat maassa ja antaa pilvilinnojen leijailla tuulten mukana muualle? Näitä minä pohdin tänään.

 

Rakkautta ja valoa,

Vilma

 

P.s. Onko partnerin ammatilla merkitystä? Haluaisitko pukupäällä töihin lähtevän pankkiirin vai boheemin taiteilijan?