Tässä osiossa Jarmo Poutiainen tarjoilee rakkaudella reseptejä arkeen ja juhlaan.
Kuva: studioelite.fi / Jari Tolvanen
Pääraaka-aineet: Paistettuja kampasimpukoita (tai kalaa ) ja marinoituja vihanneksia
Kauppalistaa varten
100 g pakasteherneitä
2 shalottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 ½ dl kermaa
kuullottamiseen oliivioljyä suolaa ja pippuria
4 kampasimpukkaa ( TAI 4 palaa kalaa a´la n 100-150g-> jos on alkuruokana..pääruokana kalat saa painaa n 150g- 200g )
puolikkaan limen mehu
1 rkl voita
suolaa ja pippuria
1½ dl vettä
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
4 timjaminoksaa
1 kukkakaali suolaa ja pippuria
MARINOIDUT KAMPASIMPUKAT TAI KALA
– puolikkaan limen mehu
– 1 rkl voita ( tai rypsiöljyä )
– suolaa ja pippuria
Kuivaa tuoreet kampasimpukat (kalat) huolella! Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää voi/ rypsiöljy pannulle ja paista simpukat nopeasti kauniin ruskeaksi, alle minuutti per puoli (Kalat paistetaan AINA ensiksi nahkapuolelta kuumalla pannulla n 2-3min ja sen jälkeen käännetään ainoastaan YHDEN kerran) Kääntämisen JÄLKEEN sekä kampasimpukoihin (että kaloihin)-> suola ja pippuri! Viimeistele kampasimpukat/ kalat lopuksi limen mehulla. Tarjoile heti!
Vinkki: Jos et jaksa paistaa kampasimpukoita/ kaloja pannulla.. Paistamisen voi myös suorittaa ”Toholla”-> kaasupoltin MUISTA! olla varovainen kaasupolttimen kanssa! se EI OLE mikään lelu!
MARINOIDUT KASVIKSET
1½ dl vettä
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
4 timjaminoksaa
suolaa ja pippuria
Kasviksia esim: kukkakaalia..kevätporkkanaa, retiisiä..parsaa..uutta perunaa
Yhdistä kaikki mausteliemiaineet kattilaan ja kiehauta seos.-> Anna kiehua noin 5min. Jäähdytä liemi, anna vetäytyä ja siivilöi hetken päästä. Leikkaa kasviksista haluamiasi muotoja..esim viipaleita mandoliinilla. Ryöppää kasviksia noin minuutti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Lisää kasvikset tekemääsi liemeen ja anna marinoitua vähintään tunti.-> mitä pidempään kasvikset saavat marinoitua sitä parempia niistä tulee..
Yrttiöljy
Hyvää tuoretta tilliä
Tuoretta Persiljaa
suolaa ja pippuria
rypsiöljyä
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen , paitsi öljy, suola ja pippuri.. Kone päälle-> aloita laskemaan öljyä ohuena nauhana kunnes öljy on ottanut yrtit kiinni että massa on tasainen. Tarkista maku! Tarvittaessa jos koet tarpeelliseksi mausta yrttiöljy suolalla ja pippurilla, aavistuksella limen kuorta ja mehua..
TARJOILUEHDOTUS
Ei kommentteja!
Artikkelille ei ole vielä jätetty kommentteja, ole ensimmäinen!