Kevään 2019 MM-kisat järjestetään Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa. Suomen Leijonat pelaavat alkusarjan ottelunsa nimenomaan Kosicessa, joka on koko Slovakian toiseksi suurin kaupunki ja tarjoaa ihan perinteiselle turistille paljon upeita asioita. Lätkän MM-kisojen aikana molemmat kaupungit tulevat olemaan täynnä lätkäfaneja – ei kuulosta kauhean romanttiselta?

Jos kuitenkin päätätte lähteä juurikin Bratislavaan ja Kosiceen viettämään romanttista laatuaikaa kisojen aikana, sille löytyy erinomaiset puitteet. Monet Jääkiekon MM-vihjeet ennustelevat Suomelle pelejä tietenkin alkusarjan lisäksi myös loppusarjassa, voi oman matkan ajoittaa joko alkusarjan pelien aikaan Kosicessa tai loppusarjan ajaksi Bratislavaan. Tai vaikkapa molempiin.

Yhteensä kisat kestävät yli kaksi viikkoa, välttämättä ihan tuota aikaa ei ole  rahallisesti kaikille mahdollista paikan päällä viettää.  Tai no, jos on vedonlyöntibonukset käytetty asiaan kuuluvissa paikoissa parhaalla mahdollisella tavalla hyödyksi, niin mikä jottei? Toiset ovat Thaimaassa reilut pari viikkoa, te Jääkiekon MM-kisahuumassa? Jos ja kun matkaan lähtee kaksi lätkästä pitävää henkilöä, niin mikäpä sen parempaa.

Kosice – alkusarjaa ja romanttisia illallisia?

Kisojen avausviikonloppu menee varmasti keskittyessä kahteen Suomen peliin, kun vastaan tulevat Kanada ja isäntämaa Slovakia. Ehkä noiden päivien ohjelman romanttisin asia olisi päästä ”kisscamin” kohteeksi ja pussailemaan ihan julkisesti koko areenan huokaillessa. No, toki Kosicen parhaassa ravintolassa, Dobré Bistrossa voi järjestää omalle kullalle kynttiläillallisen, mutta pieni ajatus on siitä, että se ei välttämättä isomman fanilauman kanssa onnistu sillä tavalla, jolla sen on tarkoitettu onnistuvan.

Välipäivinä on aikaa vaikkapa kivalle kaupunkikierrokselle hevosvankkureissa, tässä kaupungissa riittää nähtävää. Päiväretkelle ei tässä vaiheessa kannata Bratislavaan asti lähteä, sillä matkaa on linnuntietäkin jo reilut 300 kilometriä. Kosicessa kyllä viihtyy koko alkusarjan ajan, sillä kaupungissa on useampi tasokkaampi hotelli, joissa voi varata vaikkapa yksityisen poreallashetken, joko Leijonien voiton kunniaksi tai ihan vaan yhteiseen rentoutumiseen. Kaksin tai isommalla porukalla.

Bratislava – loppusarja ja tunnelmallisia Tonava-risteilyjä?

Kun Suomen jatkopaikka on varmistunut, voi lähteä vaikkapa pientä kiertotietä kohti Bratislavaa. Isoakaan koukkua ei tee matka Budapestiin, tuohon yhteen Itä-Euroopan romanttisimpaan kaupunkiin, jota on myös Pikku-Pariisiksi kutsuttu. Kun romanttinen Budapest on nähty, on aika jatkaa matkaa Bratislavaan, joka on sijainniltaan mainio. Upea Wien on nimittäin aivan naapurissa, vain noin 50 kilometrin päässä.

Jo Bratislava tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tehdä lätkäpelien ohella kaikkea romanttista, miltä kuulostaisi vaikkapa romanttinen viiniristeily illalla Tonavalla tai voihan Tonavaa pitkin tehdä vaikkapa päivämatkan Wieniin. Ja jos aikaa jää, voittehan viettää koko päivän tutustumalla Slovakian kauneimpiin linnoihin. Näitä satumaisen kauniita rakennelmia ei kotimaassa näe.

Pientä jännitystäkin voi heittää kisojen aikana ilmoille leikkimielisen vedonlyönnin myötä. Jos Suomi voittaa taas Bratislavassa jääkiekon maailmanmestaruuden, te yhdessä tulette tekemään… jotain? Siinä sitä riittää taas finaalissa jännitettävää, mitä sitä tulikaan luvattua?