Yksin asujan talous on riskialttiimpi kuin pariskuntien. Ei ole olemassa back up:ina toisen työtä tai muutoin kulujen jakajaa.

Vaikka elinkustannukset ovat yleensä korkeammat, niin toisaalta voi itse  päättää miten rahansa käyttää. Lapsettomilla sinkuilla on luonnollisesti taloudellisesti parempi tilanne kuin lapsettomilla kulujen suhteen. Oli rahaa tai ei, niin jokainen kaipaa välillä irtiottoa esimerkiksi matkan merkeissä tai hankintoja, jotka parantavat elämänlaatua.

Joustavaa luottoa!

Moni ei kuitenkaan halua saman katon alle?

Tämä johtuu seuraavista asioista:

– Ei haluta enää passata, palvella, siivota toiselle aikuiselle
– Kompromissien teko kotiasioissa ei enää kiinnosta
– Ei haluta parisuhteeseen täysipäiväistä arkisuutta
– Ei haluta riippuvuutta toiseen ihmiseen, vaan halutaan pitää suhde kummallekin osapuolelle vapaehtoisena valintana
– Ei haluta kuunnella motkotusta siitä, miten esimerkiksi astiat ovat jääneet tiskipöydälle tai sänky on petaamatta

Helposti lainaa! – Vivusjousto.fi

Halutaan siis toteuttaa pääsääntöisesti omaa rytmiä arjessa ilman negatiivisia viboja; liittyi se sitten kaupassa käymiseen, siivoamiseen, harrastuksiin tai tv-ohjelmien katsomiseen.

Tämä onkin sitten dilemma, koska silti olisi mukavaa jakaa lämpöä sohvalla toisen kanssa tv:n ääressä tai kokkailla jollekin, joka sitä arvostaisi.

Parisuhteessa naapurin kanssa?

Olisiko ideaali tilanne siis aikuisemmalle uuspariskunnalle asua naapureina. Kumpikin saisi vapaasti toteuttaa kotiarkeaan, sisustusta ja aikataulujaan pääsääntöisesti omalla tavallaan, mutta silti myös yhdessä eloa olisi helppoa toteuttaa ilman suurempia suunnitteluja.

Uskalla elää ja ottaa riskejä

Raha-asioiden lisäksi sinkkuna joutuu tekemään monenlaisia päätöksiä yksin. Rinnalta puuttuu se jokapäiväinen keskustelukumppani ja tsemppari, joka tukee vastoinkäymisissä ja päätöksenteossa.

On uskallettava tehdä ja toteuttaa asioita, joita elämältään haluaa vaikka onkin yksin. Ystävät ja muut läheiset suhteet ovatkin tärkeässä roolissa, mutta tämä on silti eri asia. On silti osattava ELÄÄ! ilman elämänkumppania ja paras tapa löytää uusia ihmisiä elämään onkin elämällä. Matkusta, harrasta, syö, juo, käy tapahtumissa ja pidä mieli korkealla. Älä ota mitään liian vakavasti. Kaikki on niin kauan hyvin, kun kukaan ei ole kuollut. Ja kuolemakin on yhtä luonnollinen asia kuin syntymä. Kuolemaa ei pidä pelätä, vaan sen läsnäolo kannattaa pitää lähellä. Tällöin on helpompi arvostaa ja rakastaa.

Tälläistä tuli mieleen tänään, kun katsoin mahdollisia seuraavia matkakohteita.

Rahoitus Nopeasti Verkosta Hae luottoa! – Fleksiluotto.fi