Vilma tässä moi! Muistatteko minut vielä? Olen se hidas bloggaaja, joka välillä saa raapusteltua tänne jotain. Tulitte mieleeni, koska kaipaan vapaa-aikaa. Minulla on hirvittävä työstressi; niin paha, että välillä itkettää. Mietin vaihtaisinko työpaikkaa, mutta toisaalta rakastan työtäni – niin paljon kuin se minulle harmaita hiuksia tuottaakin.

Arvatkaa mikä tässä on pahinta? Se, että kiukuttelen rakkaimmilleni hullun lailla. Kiukuttelen Ilonalle, kiukuttelen E:lle ja minulla on lyhyt pinna lapseni kanssa. Puran stressin ja väsymyksen muihin. Se on epäreilua ja aion tehdä sille jotain. Mutta mitä? Omassa mielessäni ovat seuraavat seikat, mutta haluan kuulla muidenkin mielipiteitä.ressi

A)    Ajanhallinta. Minulla on sekä sähköinen kalenteri että paperikalenteri. Kirjoitan niihin välttämättömät asiat, mutta pitäisikö niihin kirjoittaa ”vapaata aikaa”?

B)    EI! Taidan olla työpaikalla se tyyppi, johon luotetaan silloin, kun muut osaavat sanoa sen maagisen sanan. Toiset osaavat sanoa ”ei”, silloin minä sanon ”kyllä”. Oletteko nähneet Jim Carreyn Yes Man –elokuvan? Hauska ajatus sanoa jokaisen asiaan kyllä, mutta pitkän päälle erittäin stressaavaa.

C)    Viikonloppulomia. Tarvitsen enemmän niitä minilomia, jollaisia tehtiin Ilonan kanssa muutama viikko takaperin. Lapsen kanssakin voisi lomailla.

D)    Pieniä irtiottoja. Luen kirjaa melkein joka ilta. Se auttaa rentoutumaan, sillä uppoa syvälle kirjan maailmaan ja unohdan omat kiireeni. Tällä hetkellä luen Paulo Coelhon Alkemistia – sepä vasta tarina!

Ja miksikö halusin jakaa stressini kanssanne? Siksi, koska taidan tarvita apua! Millä te helpotatte stressaavaa arkea? Kannattaako kokeilla joogaa vai potkunyrkkeilyä? Kiukutteletteko te läheisille, vai nielettekö paskan fiiliksen?

 

Verenpaine korkealla teitä kaipaa,

Vilma