Istun kahvilassa selailemassa lehteä. Viereiseen pöytään istuu suunnattoman komea mies. Niin komea, että on pakko vilkaista uudestaan. Ja uudestaan. Neljännellä kerralla hän katsoo takaisin ja punastun.

Ai niin, viime postauksessani kerroin, että olen varattu. Olenhan minä ja erittäin onnellinen siitä. Minulla ei ole aikomustakaan pettää poikaystävääni, näillä vähäisillä yhteisillä metreillä en todellakaan kaipaa muutosta. Mutta minulla on silti silmää kauneudelle. Ja voi pojat tämä vieras mies oli hyvännäköinen.

vilkuilla

En tunne huonoa omaatuntoa, mikäli välillä ihailenkin vieraita miehiä. Minä huomaan myös kauniit naiset. En himoitse näitä kauniita ihmisiä, mutta minusta on hauska katsoa. Anteeksi, jos olen joskus jäänyt kiinni juuri sinun tuijottamisestasi.

 

Kymmenisen vuotta takaperin minulla poikaystävä. Hänen nimensä oli S. Minä ja S viihdytimme itseämme baarissa tuijottelemalla vieraisiin pöytiin. Leikimme ”kenen kanssa muhinoisit?” –leikkiä. Siinä leikissä valitsimme baarista mukavimman näköisen miehen tai daamin. Teimme samaa myös saman sukupuolen edustajille. S saattoi kysyä minulta kuka on mielestäni paikan kaunein nainen.

 

Emme useinkaan valinneet kuvitteelliseksi petikumppaniksemme sitä kaikista kauneinta tai komeinta tyyppiä, vaan muistan, että ainakin minun matkaani olisivat lähteneet ne, joilla oli veikeät kengät tai persoonallinen tyyli. Kiiltokuvapojat jätän muille. Tämä oli harmiton leikki, mutta saattaa loukata jonkun toisen tunteita. S oli hauskaa seuraa, mutta muutti ulkomaille ja erosimme. Sen jälkeen, pienessä hiprakassa, kokeilin samaa leikkiä erään deittini kanssa – ei toiminut. Hän suuttui ja mietti, miksi ihmeessä haluan tietää jotain tuollaista. Sori. Asiasta ei enää puhuttu ja mies osoittautui läpeensä tylsäksi tosikoksi.

 

Saako vieraisiin pöytiin siis vilkuilla? Uskon, että vaikka olisimme asiasta mitä mieltä tahansa, niin me kaikki teemme sitä. Ja se on terveellistä. Emme voi kulkea laput silmillä loppuelämäämme vaikka olisimmekin varattuja. Katsominen ei ole pettämistä. Joten katselkaa ja iloitkaa kanssaihmisten kauneudesta!

 

Kaunista syksyä,

Vilma

 

P.s. Minä harrastan kehuja. Saatan käydä koputtamassa vieressä seisovan tyypin olkapäätä ja kertoa hänelle, että on kivannäköinen. Teen saman sekä naisille että miehille. Ettekö tekin tulisi sellaisesta iloiseksi?