Mediassa uutisoidaan säännöllisin välein artikkeleita otsikolla, että Suomi on kallis maa asua sinkkuna. On asioita, jotka tekevät yksinasumisesta myös kannattavaa. Eihän sen muuten olisi niin suosittua. Ikään kuin sinkuilla olisi kaikki huonommin?

HUOM! Yksinasuja ja sinkku voivat olla myös eri asia ja nämä saatetaan tilastoida kuitenkin samaan pooliin.

Wikipedia:
”Pääkaupunkiseudulla sinkulle jää 278 € kuukaudessa, kun taas vastaavalle pariskunnalle jää kummallekin 380 € käyttövaraa tai säästöön. Yksinelävien asunnot ovat pieniä, mutta niiden markkina-arvo on huomattavan korkea, mikä nostaa asumisen hintaa.”

sinkkumiesEnsinnäkin pääkaupunkiseudun asuntojen hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin missään muualla, myös ihmisten tulotaso on pääkaupunkiseudulla korkeampi. Nimimerkillä asunut Hyvinkäällä täysin remontoidussa kolmiossa (80m2), hinta 110 000 €.

a) Kukaan ei pakota asumaan Helsingin keskustassa
b) On itsestään selvää, että jos on kaksi aikuista ihmistä ostaa yhteiseen käyttöön 1 paketin kahvia, niin hinta ”puolittuu”
c) Sinkku tai yksinasuja voi halutessaan juoda kahvin vaikka kahvilassa, eikä kukaan ole valittamassa, että kahvi on loppunut. Kahvi ei lopu häneltä tietämättään. Kahvipaketti kestää myös kaapissa huomattavasti kauemmin.

Muutoinkin esimerkiksi ulkona syöminen on huokeampaa yhdelle henkilölle, kuin esimerkiksi 4:n henkilön perheelle. Ottaen vielä huomioon senkin mahdollisuuden, että perheessä vain yksi aikuinen toimii tulonlähteenä.

Varsinkin pk-seudulla asuva sinkku/yksinasuja viettää myös aikaa vähemmän kotonaan ja hänellä on mieletön määrä vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia ja mahdollisuus hankkia seuraa muista sinkuista/yksinasujista. Eli ei tämä nyt niin kurjalta kuulosta.

Lapseton sinkku/yksinasuja

Lapsettoman sinkun/yksinasujan ei tarvitse hankkia vähintään sitä kolmea makuuhuonetta, kotia läheltä koulua ja hoitopaikkoja. ”Välttämättömyyksiin” ei myöskään tarvita pihaa ja lastenvaunuja, sekä mahdollisesti autoa kuljetuksiin ja isojen kauppakassien raahaamiseen. Että repikää siitä!

ISOJA PLUSSIA SINKUN/YKSINASUJAN ASUMISESSA

+ Pienempi asunto
+ Vapaavalintainen sijainti
+ Ei muita elätettäviä (vettä, sähköä, ruokaa, vaatteita ja lasten harrastuksia)
+ Ei tarvitse siivota toisten sotkuja
+ Saat päättää itse sisustuksesta

PS. Ja jos olet esimerkiksi henkilö, joka tarvitsee valtion tukia, niin sinulta ei jäävätä niitä puolisosi tulojen vuoksi.

YKSINHUOLTAJAT OVAT ASIA ERIKSEEN JA SUOSITTELENKIN LUKEMAAN ARTIKKELIN
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/14/yksinko-hoituu?

 

Anna/Deittisirkus