Perjantaina tuli portsareiden kanssa juttua siitä, että eräälle heistä pitäisi hankkia nainen. Mielellään alle 30 vuotias ja naisella ei saisi olla koiraa tai lapsia, eikä mielellään olla eronnut. Kun jututin miehiä lisää, niin ikää naisella saisi olla maximissaan jopa 35 (mies itse oli 30, olisin voinut arvioida hänen iäkseen 40), mutta ei kuitenkaan koiraa tai lapsia.

Portsarikolmikko rupesi yhdessä ääneen miettimään, että yleensä kolmekymppisellä naisella kuitenkin pitäisi olla jotain ”elämää” takana, tai jonkun täytyisi kyseisessä yksilössä olla vialla.

anna_uusiheimala_5Nykyisin lähes joka viides 45–49-vuotias nainen Suomessa ei ole synnyttänyt, että sikäli miehillä on vielä hyvät mahdollisuudet löytää kolmekymppinen sinkkunainen, jolla ei ole lapsia. Ilman tutkimuksiakin voidaan todeta, että naiset eivät yleisesti pidä lapsellisia (tai koirallisia) miehiä poissuljettuina vaihtoehtona. Asian voi nähdä niin, että henkilö on sitoutumiskykyinen ja mahdollisesti myös vastuullisempi kaikissa toimissaan, mikäli hänellä on entuudestaan lapsia tai hän on mahdollisesti eronnut.

Suomessa on yhden vanhemman perheitä noin Turun asukasluvun verran, eli 181 000. En kuitenkaan puhu tässä kohtaa yksinhuoltajista, sillä vanhemmuus voi kuitenkin olla jaettua. Osa parisuhdetta etsivistä kokeekin  oletettuna taakkana sen, että lasten myötä suhde exään ei kumppanilla katkea koskaan.

”Yhden aikuisen perheistä äitejä edustaa noin 150 000 henkilöä ja isejä 31 000”

Keskustelin paikallisen kolmekymppisen kalakauppiaan kanssa myös kyseisestä aiheesta ja hän koki että moni nainen kertoo heti ensimmäisinä asiana sen, että hänellä on lapsia. Miksi?

On oleellista kuinka itse määrität itsesi. Mikäli ensimmäisen minuutin aikana kerrot olevasi yksinhuoltaja, niin luot itsestäsi arkisen mielikuvan keskellä räkää, pyykkejä ja rahahuolia. Mitä jos kertoisitkin asiasta vasta seuraavassa vaiheessa. Annat mahdollisuuden tutustua ensi sinuun sellaisena kuin olet ja vasta tämän jälkeen pudotat pommin ja katsot uppoaako alus vai lipuuko se silti satamaan.

 

Deittikuningatar Anna
www.deittisirkus.fi