Olen tässä pohdiskellut tuota kysymystä jonkin aikaa. Viimeisen parin vuoden aikana olen nimittäin törmännyt useamman kerran siihen, ettei joku ystäväpiiristäni voi sopia tapaamista tai luvata tuloaan tyttöjen iltaan. Ja syy on aina sama:

”Mulla on ehkä treffit”

Vain muutama viikko sitten tyttöjen iltaan ilmestyi eräs kaverini ja olimme kaikki ihmeissämme. ”Ei siitä miehestä sit kuulunutkaan, vaikka meidän piti tällä viikolla nähdä”, kuului selitys. Nainen piti viime minuuttiin asti auki optiota treffeille. Mitkä ovat ehkä -treffit? Liekö sellaiset, joissa mies on sanonut naiselle, että nähdäänkö ensi viikolla. Pitääkö silloin siis varata koko viikko, jos miehelle sattuisikin sopimaan?

Nainen menee siis jumiin. Kalenteria aletaan pitää tyhjänä ja odotetaan miehen yhteydenottoa. Jos tähän väliin naisen ystävät ehdottavat tapaamista, niin eihän sitä voi luvata mitään kun saattaa olla treffit. Ymmärtäisin hyvin, jos nainen kieltäytyy kaverien tapaamisesta sovittujen treffien kohdalla. Mutta nuo ehkä -treffit ovat mielestäni erikoinen peruste.

Eikö miehille voi nykyään enää sanoa: mulla on torstaina kaverien kanssa menoa, kävisikö keskiviikko? Olen hieman sitä mieltä, että mies saattaa olla vähemmän kiinnostunut, jos treffejä voidaan sopia aikaisintaan edellisenä iltafrenditna…

Mitä ilmeisimmin treffit menevät kaiken edelle. Ainakin siitä päätellen, että vietin juuri lauantai-iltaa yksin kotona. Kaveri kun sittenkin pääsi treffeille. Laittoi vain tekstarin: ”mulla onkin treffit, kysy jotain muuta kaveria”. No muita ei enää ollut sitten tarjolla niin myöhään. Vaikka itse ”pääsen” harvoin treffeille, niin en silti tekisi ohareita kaverille. Enkä jätä muita juttuja sopimatta. Mutta voihan se olla niinkin, että minä olen outo. Olisi kiva saada kommentteja tähän liittyen, kuinka sopivaa tuollainen käytös on. Ja onko se siis yleisesti hyväksytty toimintamalli?

 

Terveisin Emma

https://loppukiri.wordpress.com/

www.deittisirkus.fi